Magazin

Ubacite peršun u vodu sa sodom bikarbonom i posmatrajte čudo!

Peršun je najpopularniji začin na svijetu, koji se može pronaći skoro u svakom supermarketu tokom cijele godine (naravno, najbolji je iz vlastite bašte).

Ima delikatesni i osvežavajući ukus i lijepo lišće žarko-zelene boje, zbog čega je nezamjenjiv kao začin ili ukras za jelo.

Toliko smo navikli na peršun, da često i ne razmišljamo o tome, da ovo nije samo začin, nego i biljka, koja ima visoke nutritivne vrijednosti i ljekovita svojstva.

Grančica peršuna je više od ukrasa na vašem tanjiru.

Ako želite da produžite svježinu ove biljke, a istovremeno ste protivnici zamrzavanja, imamo efikasan i jednostavan način za vas. Pratite uputstva u nastavku.

Kako produžiti svježinu peršuna?

Sipajte u posudu vodu. Dodajte kašiku sode bikarbone. Umočite peršun. Ovako čistite ovu biljku. Poprskajte sirće na dasku za sječenje i obrišite je krpom. Zatim isjeckajte peršun. Stavite papirni ubrus na dno tegla pa stavite peršun.

Čuvajte teglu u frižideru. Možete je držati tamo mjesec dana. Zahvaljujući ovom triku, peršun će zadržati aromu i ukus.

Izvor: Glas Srpske

BONUS VIDEO

Slični članci

Horoskopski znakovi uvijek spremni za spontano putovanje

Urednik

Kako da zaštitite orhideje u novembru

Urednik

Koliko kafe pijete dnevno? Medicina kaže da su ovo bezbjedne količine

Urednik

Veoma dobar horoskop imaće 5 znakova: Konačno srećan dan

Urednik

Naučnici otkrili staklene kuglice nastale udarom meteorita prije 11 miliona godina (VIDEO)

Urednik

Zašto sanjamo? Nova globalna baza snova donosi odgovore

Urednik

Ljudi rođeni u ovom horoskopskom znaku uvijek imaju sreće

Urednik

Od davnina ova biljka se koristi kao amajlija

Urednik

Namažite ovo na mjesto gdje ćete prsnuti parfem, mirisaćete satima

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više