Vrijeme zimskih praznika i čarolija sa sobom uvijek donosi mnoga iznenađenja. Prijatno iznenađenje ovog decembra nam je stiglo od restorana Menzza SL Industry hotela u vidu novog menija, gastronomskih užitaka za svačija nepca, a upakovano u jedan čarobni novogodišnji ambijent.
Na poziv menadžmenta Swisslion-a zaduženog za hotelijerstvo, ugostiteljstvo i turizam ekipa Padrino radija imala je priliku da prijatno druženje u restoranu Menzza iskoristi za degustaciju novog menija. Kontrast hladnom danu, dala nam je toplina i domaćinska atmosfera koju osjetite čim kročite u unutrašnjost restorana. Ove godine svima nam treba prazničnog duha i čarolije, a u Menzzi ih sigurno ne nedostaje.
Kako kažu doručak je najvažniji obrok dana, a mi svakako nismo požalili što smo odlučili da glad utolimo slasnim jelima sa njihovog novog menija.
Industrijski doručak, SL doručak, veliki izbor sendviča, tortilje, obrok salate ili ipak možda američke palačinke, musli sa voćem? Ovi sjajni specijaliteti bili su uzrok naše nedoumice. Odabrati nije bio nimalo lak zadatak.
Naš treći, ali podjednako ukusan izbor je bio SL doručak zbog specifičnosti njegovog sadržaja. Jaje u kombinaciji sa slaninom, prženicama i pršutom oduvijek mnogi smatraju osnovom dobrog doručka. Sir i paradajz kao prilog dodatno upotpunjuju sočnost jela. Poznato je da se poslije dobrog obroka, Hercegovci vole i zasladiti. Naši domaćini mislili su i o tome. U sklopu ovog doručka, američke palačinke sa sosom od šumskog voća predstavljalju slatki završetak obroka.
Pored navedenih jela, meni obiluje brojnim drugim specijalitetima koji predstavljaju spoj tradicionalnih i modernih ukusa. Crni, zeleni ili možda crveni rižoto, penne arabiata, biftek u sosu od frankovke i luka, razne vrste pica od kojih pažnju privlače neobične kombinacije sa jagnjetinom i dimljenom koljenicom, samo su jedan dio gastro užitka koji sebi možete pružiti u ovom restoranu.
Desert je neizostavan vrhunac svakog obroka, a u restoranu Menzza sasvim sigurno ćete zadovoljiti vaš slatki zub. Ukoliko ste ljubitelj domaćih poslastica oduševiće vas topla pita sa jabukama. Jabuke u kombinaciji sa grožđicama, cimetom i sladoledom upotpunjene sosom od Frankovke predstavljaju ukusni spoj tradicionalne poslastice iz bakine kuhinje uz dašak modernog.
Pored ukusne hrane i neodoljivog ambijenta, moramo izdvojiti i ljubazno osoblje koje je uvijek spremno da posavjetuje prilikom izbora hrane, a i da se pobrinu da sve prođe u najboljem redu. A ukoliko želite fotografiju za uspomenu, ne ustručavajte se da ih zamolite. Možda čak na kraju budete imali i zajednički selfie.
Svako ko posjeti restoran , doživi atmosferu koja vlada u njemu i proba barem jedan zalogaj ukusnog jela će bez sumnje izaći sit, pun utisaka i želje da se ponovo vrati u ovo šarmantno mjesto.
Svetlana Grbić
HP, decembar 2020.