Hercegovina Naše priče

Padrino radio uskoro na frekvencijama u Bileći i Gacku

Odlukom Regulatorne agencije za komunikacije Bosne i Hercegovine (RAK BiH) Padrino radio iz Trebinja dobio je dvije nove frekvencije za emitovanje svog signala i to za područja Bileće i Gacka.

Po djelimičnom okončanju Javnog poziva koji je RAK BiH raspisao početkom ove godine Padrino radio će uskoro započeti emitovanje svog programa na većem dijelu teritorije istočne Hercegovine, a na novim područjima čujnosti najslušaniji radio u Hercegovini svi slušaoci će moći slušati na frekvencijama 89,1 MHz u Bileći i 106,5 MHz u Gacku. Sve tri frekvencije našeg radija biće integrisane u jedinstven frekventni sistem, tako da će slušaoci u pokretu automatizovano zadržavati frekvenciju slušanosti na području od graničnog područja sa Hrvatskom i Crnom Gorom do sjevernih tačaka naše regije.

U dodatnoj proceduri aktuelnog Javnog poziva Regulatorna agencija za komunikacije BiH će odlučiti o dodjeli frekvencije za područje Ljubinja, što je takođe bio predmet naše aplikacije predate regulatoru.

Projekat Padrino radija započet je sredinom 2016. godine, kada je opremiljen naš prvi radijski studio i počelo emitovanje programa na internetu posredstvom web stranice radija i radijskih provajdera. Poslije jednogodišnje procedure Padrino je dobio frekvenciju za zemaljski FM signal na širem području Trebinja u februaru 2018. godine na Javnom pozivu RAK BiH gdje smo ocjenjeni kao najkvalitetniji radijski projekat u BiH, sa najvećim brojem bodova i prvim mjestom na rang listi. 20. aprila iste godine smo krenuli sa emitovanjem našeg programa i za rekordno kratko vrijeme smo postali najslušanija radio stanica na području Trebinja što su potvrdile i brojne sprovedene ankete, a trenutna procjena udijela slušanosti Padrino radija na svom području čujnosti je preko 36 procenata, što je izuzetno visok share u širim okvirima.

Naš radio je od marta mjeseca ove godine uspostavio saradnju sa Naxi radijom iz Beograda, a plod ove saradnje su noviteti na našim talasima u vidu dvije emisije producirane u ovoj medijskoj kući, koja je neprikosnoveni radijski lider u našem regionu. U narednom periodu ova saradnja će biti produbljena kroz niz tehničkih i programskih aktivnosti koji će svim našim slušaocima donijeti mnogo kvalitetniji zvuk i sadržaj, a kao finalni cilj planiran je ulazak Padrino radija, kao prve radio stanice iz BiH, u Naxi Nacional – najveću radijsku mrežu u Srbiji i regionu.

Inovativnim pristupom promociji radija na internetu i društvenim mrežama, te spajanjem kompatibilnih sadržaja sa našim portalom, Padrino danas ima veliki broj online slušalaca i gledalaca (emitovanje video formi gostovanja u radijskom programu) na svim meridijanima svijeta.

Radio je uprkos svim tehnološkim dostignućima proteklih decenija ostao medij kome se najviše vjeruje, što je rezultat brojnih relevantnih istraživanja, posebno marketinških stručnjaka. Padrino je i u marketinškom segmentu lider na području istočne Hercegovine, jer je medij koji akumulira najveći broj komercijalnih klijenata od svih medija u našoj regiji.

U narednom periodu se radujemo druženjima sa novim slušaocima iz drugih gradova Hercegovine, kao i novim poslovnim partnerima, koji će imati priliku da se uvjere zašto smo prepoznati kao najpouzdaniji marketinški partner u našoj regiji.

 

Padrino, jul 2024.

 

BONUS VIDEO

Slični članci

Vesna Pisarević gost u emisiji „Mojih 50“ na Padrino radiju

Urednik

Uskoro letovi iz Mostara za Istanbul ?

Urednik

U subotu veliki koncert Halida Bešlića u Gradu Sunca: Osvojite besplatne ulaznice!

Urednik

VIDEO / Kakvo je stanje na graničnim prelazima u Hercegovini u jeku sezone

Urednik

U Trebinju počeo 67. Festival festivala

Urednik

Izdaje se namješten jednosoban stan na duži vremenski period u Trebinju

Urednik

„Hercegovačka kuća“ proslavila sedmi rođendan

Urednik

Požar na teritoriji opštine Ljubinje pod kontrolom

Urednik

Hidroelektrana „Dabar“ gradi se planiranom dinamikom

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više