Tromeđa Vijesti

Dubrovnik: Otvoreni Dani kreativnih i kulturnih industrija

Predstavljanjem istraživačko-izložbenog projekta “Dubrovački crni dijamant – 70 godina tvornice TUP” u ponedjeljak navečer su otvoreni 10. Dani kreativnih i kulturnih industrija (DKKI).

Gradska pročelnica za kulturu Julijana Antić Brautović istaknula je na otvorenju da je izuzetno raduje što je otvorenje baš u TUP-u, koji Grad Dubrovnik i doživljava kao prostor i dom kreativaca.

“Zato je ovaj prostor kupljen prošle godine, a sva događanja u TUP-u potvrđuju da smo dobro učinili. Prostor je već postao dio društvenog okupljanja, posebice kreativaca koji u sinergiji stvaraju nove vrijednosti“, izjavila je Antić Brautović.

Istaknula je da povijest TUP-a donosi smjernice za njegovu budućnost. “Uvjerena sam da ćemo pronaći najbolje rješenje, uz pomoć europskih stručnjaka iz inicijative Europske komisije ‘Novi europski bauhaus’“, rekla je gradska pročelnica.

Direktorica razvojne agencije grada Dubrovnika DURA Ana Marija Pilato Krile rekla je da je DKKI postao središte umrežavanja jer je nizom događanja na manifestaciji obuhvaćena cjelokupna dubrovačka kreativna i kulturna scena.

“Kroz šest dana na četrnaest lokacija spremili smo niz radionica, izložbi, koncerata. Ovogodišnja tema je umjetna inteligencija u kreativnom kulturnom stvaralaštvu, izjavila je Pilato Krile, najavivši za četvrtak panel raspravu na tu temu.

Kustosi istraživačko izložbenog projekta “Dubrovački crni dijamant – 70 godina tvornice TUP” su povjesničar Ivan Lujo i kulturni antropolog i viši kustos Ivica Kipre dok su za grafičko oblikovanje zaslužni Pero Mrnarević i Kristina Mirošević.

DKKI održava se u organizaciji Dubrovačke razvojne agencije DURA, pod pokroviteljstvom Grada Dubrovnika i Ministarstva kulture te uz slobodan ulazak za sve posjetitelje.

 

 

 

Izvor: Boka News

BONUS VIDEO

Slični članci

Večeras otvaranje retrospektivne izložbe „Vrijeme i uspjesi Prve književne komune Mostar 1970-1992“

Urednik

Mostar: U dvorištu škole pronađen kostur

Urednik

Dio boraca i dalje čeka jedinstveni mjesečni dodatak: Nakon rješenja slijede isplate

Urednik

Održana sjednica Gradskog savjeta

Urednik

Za djecu bez jednog ili oba roditelja Grad obezbijedio 27.000 KM

Urednik

Najbolje žurke ove zime: Sutra nastup Adija Šoše u Holiday Lounge baru u Herceg Novom

Urednik

Tehničko ili političko pitanje – šta će pokazati rezultati popisa stanovništva u Crnoj Gori?

Urednik

Ove godine u Srpskoj povećan broj turista za 10 odsto

Urednik

Ništa od 1.000 KM miminalca u FBiH, razgovori od 2025.

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više