Vijesti

GKUD „Alat“ poklonio koncert svom milom Trebinju (VIDEO)

Gradsko kulturno umjetničko društvo „Alat“ iz Trebinja je u amfiteatru na Crkvini priredilo koncert nazvan po zavještanju Jovana Dučića – „Milom Trebinju“, a nastupili su svi ansambli, od pripremnog do A sastava, među kojim je bilo samo oko 250 mališana.

Borko Ćorluka, umjetnički rukovodilac ansabla je, zahvalivši se roditeljima koji su doveli djecu, kazao da su ispunjena očekivanja.

„Ovo je veliki tromjesečni rad – da u jednu cjelinu sastavimo grupe sa kojima se dosta radi, ali oni zbog uzrasnih kategorija malo saradjuju, tako da je publika vidjela igre koje su izveli, kako oni najmlađi, vrtićkog uzrasta, tako i oni najstariji“, kazao je Ćorluka.

On je podsjetio da su se ovoga puta najvećim dijelom orijentisali na koreografije iz Srbije, koje su urađene na različite načine, a to i jeste ono što publika najviše voli.

Slađana Skočajić, član Upravnog odbora GKUD „Alat“, je istakla da je ovo divna noć i da se ponosi time što je u upravi ovog društva.

„Važan mi je rad, ali imam i titulu počasnog člana društva, što mi je izuzetno važno u karijeri, jer je GKUD „Alat“ ponos Trebinja, a zahvaljujući njima smo stigli svuda i za nas se zna“, kazala je Skočajić.

Ona je napomenula da je ovo društvo pri kraju sedme decenije, generacija su sa najstarijim veteranima i zato je, kako dodaje, ovo bila veoma važna noć.

 

Vesna Duka

Izvor: Nezavisne

BONUS VIDEO

Slični članci

KC Trebinje: Program bioskopa od 27. juna do 02. jula

Urednik

Kako je klavir Jovana Dučića stigao u Trebinje?

Urednik

Vidovdanske svečanosti u Trebinju ispunjene izložbama, predstavama, promocijama knjiga

Urednik

KC Trebinje: Javni poziv za kampus za fotografiju i savremenu umjetnost “Superexposure“

Urednik

Evo gdje još fale sezonski radnici

Urednik

Unija poslodavaca i Konfederacija sindikata u “Gradu Sunca”

Urednik

Đako Perišić iz Trebinja, posljednji hercegovački korpar: U starosti se vratio starom zanatu

Urednik

Berkovići – opština čuvena po proizvodnji najkvalitetnije dabarske paprike (VIDEO)

Urednik

Pred “orlovima” meč istine na EP protiv Danske

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više