Hercegovina

Bileća: Održana priredba podrške učenicima sa smetnjama u razvoju

Osnovna škola ,,Sveti Sava“ organizovala je večeras u Domu kulture ,,Jevto Dedijer“ priredbu podrške učenicima sa smetnjama u razvoju. Prikupljena sredstva biće utrošena za kupovinu didaktičkog materijala i pomagala za rad sa učenicima sa poteškoćama u razvoju.


Ljudmila Milošević, direktor škole, ističe da sve priredbe pripremaju sa mnogo ljubavi i pažnje, ali da je ova večerašnja posebno lijepa, prenosi Radio Bileća.

,,U našem školskom cvjetnjaku raste, cvjeta i miriše 346 ruža, sve su one posebno lijepe. Naš cvjetnjak krase i ružice koje su malo drugačije, jedinstvene i traže da ih volimo i pažljivo odgajamo. Bez njihove ljepote naš školski cvjetnjak ne bi bio podjednako lijep. Upravo njima posvećeno je ovo veče“, rekla je Milošević.
Idejni tvorac večerašnje priredbe je Nikolina Nosović, majka djeteta sa poteškoćama u razvoju. Želja joj je bila da se ovakvom priredbom proširi svijest o autizmu, ne samo škole nego Bileće i Hercegovine, jer se o autizmu jako malo priča i zna.

,,Svake godine sa učiteljicom i odjeljenjem obilježimo 2.april, Dan svjesnosti o autizmu. Ovaj put sam se dosjetila da bi mogli da organizujemo priredbu, koja bi bila humanitarnog karaktera. Da od ulaznica kupimo didaktička sredstva, koja su potrebna za rad djeci sa poteškoćama u razvoju“, istakla je Nosović.
U holu Doma kulture svi prisutni su mogli da pogledaju izložbu radova i plakata na kojima su učenici pokazali šta je to autizam i kako treba postupati sa djecom koja imaju neke smetnje u razvoju.

 

Izvor: Radio Bileća / Facebook

BONUS VIDEO

Slični članci

„Đurologija” do posljednjeg mjesta napunila pozorišnu salu KC Trebinje

Urednik

Prilika za posao u Trebinju: MaxBet grupaciji potreban serviser

Urednik

Prodaje se stan 74 m2 na unikatnoj lokaciji u Trebinju

Urednik

Turneja od 50 koncarata: „Bijelo dugme“ najavilo koncert i u Trebinju 3. avgusta

Urednik

U Bileći promovisana knjiga „Poziv“ autorke Radmile Šinik

Urednik

Na izgradnji HE „Dabar“ angažovano 100 kineskih radnika

Urednik

Večeras u Trebinju nastupa Branko Đurić Đuro u njegovoj „Đurologiji“

Urednik

Potrebne spremačice za održavanje vila na Ivanici i osoba za održavanje bazena

Urednik

Supernova otvara novo prodajno mjesto u Trebinju

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više