Hercegovina

Defile mladosti i ljepote u Nevesinju

Srednjoškolski centar „Aleksa Šantić“ ispratio je sinoć još jednu generaciju maturanata. Tradicionalni defile gradskim ulicama pratio je veliki broj građana Nevesinja koji su izašli da pozdrave reviju mladosti i ljepote.

Maturanti su se okupili u holu Centra gdje su napravili zajedničke fotografije sa razrednim starješinama. Pozirali su u svečanim odijelima i posebno uređenim frizurama.

Nasmijanih i razdraganih lica, u elegantnim izdanjima, mladići i djevojke krenuli su potom u šetnju gradskim ulicama. Mladalačkom ljepotom i prelijepim kreacijama plijenili su pažnju sugrađana, rodbine i prijatelja.

Nakratko su se zadržali na centralnom gradskom trgu, položili cvijeće kod Spomenika slobode i odali počast poginulim borcima u Spomen sobi.

Prema svečanom protokolu defile je završen na Trgu Alekse Šantića.

Maturanti su se potom uputili u salon „Milanović“ gdje su uz pjesmu, ples i podsjećanja iz đačkih dana ispratili najljepše životno doba.

Srednje obrazovanje steklo je 122 učenika: 49 gimnazijalaca, 25 poslovno – pravnih tehničara, 28 medicinskih tehničara i 20 mašinskih tehničara.

CIM FORUM

Među maturantima su tri nosioca diplome Vuk Stefanović Karadžić: Elena Golijanin, Sanda Čvoro i Snježana Stajić.

Đak generacije Elena Golijanin

Nastavničko vijeće je i ove godine biralo đaka generacije, a ovaj epitet ponijela je gimnazijalka Elena Golijanin. Cijenjeno školsko priznanje zaslužila je odličnim uspjehom iz svih predmeta, primjernim vladanjem i rezultatima na takmičenjima iz matematike i fizike.

Elena Golijanin

Srednjoškolsko obrazovanje Elena će pamtiti po dobrom društvu i lijepim uspomenama.Elena će školovanje nastaviti u Novom Sadu, a namjerava upisati Fakultet tehničkih nauka.

 

Generacija talentovanih sportista

Među ovogodišnjom generacijom maturanata bilo je dosta sportista koji su svojim nastupima u omladinskim i seniorskim kategorijama već ostavili traga u opštini i regionu. Kik bokserka Jana Đerić se popela i na svjetski tron.

Sve njih su radovali sportski uspjesi, ali su školska druženja nešto što je najviše ostalo u pamćenju.

Izvor: Radio Nevesinje

BONUS VIDEO

Slični članci

Milica Mandić naredne sedmice u emisiji „Mojih 50“ na Padrino radiju

Urednik

Andrija Milošević najavio turneju kroz Hercegovinu

Urednik

VIDEO / Okupljanje bivših pitomaca Škole rezervnih oficira u Bileći

Urednik

Članovi Džiju-džica kluba „Leotar“ uspješni u Brčkom

Urednik

Fakultet za proizvodnju i menadžment Trebinje: Konkurs za upis studenata u prvu godinu prvog ciklusa studija

Urednik

O Kembridž ispitima engleskog jezika razgovarali smo sa direktoricom Obrazovnog centra „Cerovac“ Miljanom Miskin i profesoricom Jelenom Kovač

Urednik

Škola fudbala „Alfa“ na turniru „Dragan Mance Cup“ u Beogradu

Urednik

Visoka škola za turizam i hotelijerstvo Trebinje: Konkurs za upis studenata na prvu godinu studija

Urednik

Trebinje ugostilo „3 na 3 junior fudbal“ turnir

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više