Hercegovina Vijesti

Mostar dobio „urbanu tržnicu“ vrijednu 250.000 KM

 Šef delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU Johan Zatler otvorio je u Mostaru na lokaciji Male tepe „urbanu tržnicu“.

Koncept „urbane tržnice“ podrazumijeva mobilna prodajna mjesta poljoprivrednih proizvoda uz unaprijeđenu higijenu i bezbjednost hrane, a ukupna vrijednost investicije je 242.945 KM, od čega je 181.937 KM osigurala Evropska unija.

„Kroz pomoć EU lokalnim zajednicama ovim projektom dodatno su ojačani infrastruktura i poljoprivredni razvoj grada Mostara“, istakao je Zatler, koji je zajedno s mostarskim gradonačelnikom Mariom Kordićem i zamjenikom rezidentnog predstavnika UNDP-a u BiH Viktorom Munteanuom presijecanjem vrpce označio početak rada modernizovane tržnice.

Zatler je obećao dalju pomoć Evropske unije razvoju bh. poljoprivrede, podsjetivši kako je upravo poljoprivreda najvažnija grana evropske privrede.

U okviru projekta EU podrške konkurentnosti poljoprivrede i ruralnom razvoju u BiH učestvovalo je 170 poljoprivrednika i 12 jedinica lokalnih uprava, među kojima i Mostar.

 

„Ideja projekta je bila da se Tepa, koja je tradicionalno mjesto okupljanja i prodaje poljoprivrednih proizvoda, a koja već neko vrijeme nije infrastrukturno adekvatna, stavi u turističku ponudu grada Mostar te se rodila ova ideja koju su UNDP i EU podržali“, rekao je Kordić, prvi čovjek grada na Neretvi.

Zejna Šanjević Kassmual iz Udruženja žena „Univerzum“, čije članice su među korisnicima novouređene tržnice, zahvalila je investitorima što su im obezbijedili prostor na kojem mogu izložiti svoje autentične i originalne proizvode.

Dodala je kako je ovim projektom ujedno podržano ekonomsko jačanje žena, prenosi Fena.

Izvor: Nezavisne

BONUS VIDEO

Slični članci

Trebinje: Uskoro parking prostor za korisnike Dječijeg dispanzera

Urednik

Boravišne takse napunile budžet Srpske za milion KM

Urednik

GKUD „Vladimir Gaćinović“ u posjeti Požarevcu

Urednik

Morska voda na crnogorskim kupalištima dobrog kvaliteta

Urednik

Dvije nagrade za trebinjski „Orkestar Titanik“

Urednik

Popovopoljski kukuruz klečak sačuvan u posljednji čas

Urednik

U Srpskoj rođene 24 bebe: Trebinje bogatije za jednog, a Nevesinje za pet novih stanovnika

Urednik

Prvi košarkaški kamp „Feel the Trebinje“

Urednik

Vukojevo novo hedonističko odredište u Trebinju

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više