Hercegovina

Počinje treći kampus fotografije u Trebinju

Kulturni centar Trebinje, uz podršku Ministarstva za prosvjetu i kulturu Republike Srpske, grada Trebinja i Austrijskog kulturnog foruma, od 15. do 21. septembra organizuje treći kampus za fotografiju i savremenu umjetnost pod nazivom „Superexposure 03“.

Iako je kampus počeo 15. septembra okupljanjem studenata, u subotu ujutro počinje prva radionica, dok je za subotu naveče planirano otvaranje izložbe jednog od predavača, Austrijanca Volfganga Lernera.

„Kampus se organizuje po principu radionica koje se upriliče za polaznike iz čitavog regiona, a prethodno se raspisuje javni poziv na koji se uglavnom, sve tri godine, javljaju ili svršeni studenti ili studenti akademija likovnih umjetnosti iz regiona, a mi odaberemo njih petnaestak, jer su to neke naše optimalne mogućnosti i okvir za rad“, pojašnjava Miljan Vuković, direktor Kulturnog centra Trebinje.

S obzirom na to da je koncepcija kampusa i promjena tema koje se obrađuju, ali i predavača, Vuković dodaje da su ove godine svi predavači iz zemlje i regiona, osim Austrijanca Lernera, čija se izložba „Grad bez kvaliteta“, inspirisana romanom Roberta Musila „Čovjek bez svojstva“, otvara u subotu veče.

„U četvrtak, sedmog dana kampusa, slijedi završna izložba radova polaznika koji prikazuju šta su sve uradili u toku trajanja kampusa, a toga dana im se dodjeljuju i sertifikati kao polaznicima kursa na kome su definitivno stekli specifična saznanja, odnosno način upotrebe fotografije u različitim medijima“, kaže Vuković.

On napominje da se sertifikati praktično odnose na sve ono gdje se fotografija može upotrijebiti, počev od nekog klasičnog pristupa do njene savremene upotrebe.

Mentorski tim ove godine, osim već pomenutog Volfganga Lernera, čine i Trebinjac Igor Bošnjak, te Mladen Miljanović sa Akademije iz Banjaluke, kao i dvojac Mane Radmanović i Nemanja Knežević koji čine „Belgrade Raw kolektiv“, i Nemanja Mićević iz Muzeja savremene umjetnosti RS.

Kampus podržavaju Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, te grad Trebinje, a ove godine i Austrijski kulturni forum.

 

Vesna Duka

Izvor: Nezavisne

BONUS VIDEO

Slični članci

Nestala Marija Spaić iz Trebinja, u toku potraga

Urednik

Naprava sa tajmerom eksplodirala ispred Bolnice u Trebinju

Urednik

Poziv vjernicima na doček patrijarha u subotu u 19 časova i na liturgiju u nedjelju u 9 časova

Urednik

Drapić: U Ljubinju otvorena radna mjesta, a realizuju se i infrastrukturni projekti

Urednik

Tokom dana umjereno oblačno i toplo

Urednik

Servisne informacije za petak, 22. septembar

Urednik

Poslovnici Gatarić d.o.o. u Trebinju potreban vozač/skladištar

Urednik

Plesni klub „Insanity“ Trebinje vrši upis članova svih uzrasta

Urednik

U Gradu Sunca očekuje vas super mix paket, ponuda koja se ne propušta

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više