Hercegovina

Vatrena stihija sedmočlanu porodicu Papić ostavila bez kore hljeba

Vladimiru – Vanji Papiću iz sela Koravlica kod Vraćenovića u iznenadnom požaru izgorio je veliki dio imovine.

„Požar je uzrokovao udar groma, koji se putem stubova za struju, odnosno električnih vodova prenio na štalu. Tom prilikom izgorjelo je pet koza, dio poljoprivredne mehanizacije, velika količina alata i kompletno sijeno koje se nalazilo u štali“, kažu za ATV Papići.

Za nekoliko minuta vatrena stihija sedmočlnu porodicu Papić bukvalno je ostavila bez  egzistencije i bez onoga od čega su živjeli.

Imajući u vidu teško matarijalno stanje u kojem su se i prije požara nalazili Papići, ovo za njih, pred nadolazeću zimu predstvalja nerješiv problem.

Naime, Vlado i njegova supruga nisu nigdje zaposleni. Njih dvoje, osim skromne socijalne pomoći, petoro maloljetne djece izdržavaju od poljoprivrede i malobrojne stoke.

Oni mole sve ljude dobre volje da im pomognu. Petoro  djece učenici su Osnovne škole „Jovan Gnjatović“ na Vraćenovićima.

Svakoga dana od kuće u Koravlici do škole na Vraćenovićima, oni prepješače sat i po u jednom i sat i po u drugom pravcu.

Selo Koravlica nalazi se na samoj granici BiH i Crne Gore, pripada Opštini Nikšić a od Bileće je daleko svega 6 kilometara.

Broj žiro računa na koji možete izvršiti uplatu i pomoći sedmočlanu porodicu Papić je: 510-1218928-59 kod CKB, na ime Vladimir Papić.

 

Izvor: ATV

BONUS VIDEO

Slični članci

Rukometaši Leotara završili nastup u Evropi

Urednik

Košarkašice Leotara poražene u Trebinju

Urednik

Dio sveštene odežde Svetog Vasilija Ostroškog čuvaće se u Blagaju kod Mostara, svečano unošenje u nedjelju

Urednik

Akcijske cijene posnih proizvoda u „Slatkim kućama“ i „SL marketima“

Urednik

Restoran Ognjište: Tokom decembra budite dio najboljeg provoda u gradu

Urednik

Zaraza stigla, vakcina nema

Urednik

Servisne informacije za petak, 1. decembar

Urednik

Iznajmljuje se sprat kuće u naselju Hrupjela

Urednik

Grad Sunca: Predstava „Ja imam svoja prava“ u Sunčanoj igraonici

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više