Hercegovina

Vlada Srpske najavila novi grandiozan investicioni projekat u Trebinju

Investicioni projekat „Lajon hil vilidž“, kao projekat od posebnog interesa za ekonomski razvoj grada Trebinja i ove regije, koji je usvojila Vlada Republike Srpske, pozitivno će uticati na razvoj kompletnog građevinskog, ugostiteljskog i medicinskog sektora regije, saopšteno je iz Ministarstva trgovine i turizma.

Realizacijom ovog projekta dodatno će se obogatiti turistička ponuda grada Trebinja, koji u proteklim godinama bilježi rekordne turističke pokazatelje, te rast ekonomskih pokazatelja turizma u ovoj lokalnoj zajednici i Republici Srpskoj.

U saopštenju se navodi da je Vlada Republike Srpske juče usvojila odluku o utvrđivanju investicionog projekta „Lajon hil vilidž“ Trebinje, te o prodaji zemljišta u svojini Republike Srpske radi realizacije navedenog projekta.

Predmet ugovora je zemljište na lokaciji Gorica dva Trebinje ukupne vrijednosti 964.870,24 KM.

Istom odlukom Vlada Republike Srpske ovlastila je ministra trgovine i turizma da zaključi ugovor o prodaji nepokretnosti sa kupcem „Nugo holding“ Trebinje.

Kompanija „Nugo holding“ iz Trebinja obratila se Vladi Republike Srpske radi realizacije direktne strane investicije „Lajon hil vilidž“, ukupne vrijednosti oko 300 miliona KM.

Prema dostavljenom projektu, kompleks će obuhvatiti izgradnju stambeno-poslovnog objekta sa 2.020 stambenih jedinica rezidencijalnog turizma, a planirano je da bude realizovan u tri faze u periodu od sedam godina.

Projekat podrazumijeva izgradnju poslovno-stambenog kompleksa, hotela, restorana, tržnog centra, stomatoloških i medicinskih objekata.

Riječ je o projektu kompanije „Nugo holding“, koja posluje u sastavu kompanije „Brova holding“ iz Norveške, čiji su osnivači članovi porodice Andrić, koja je porijeklom iz Trebinja.

Vlada Republike Srpske otvorena je za realizaciju projekata u svim sektorima privrede i spremna je da, poštujući svu zakonsku proceduru omogući realizaciju ovakvih i sličnih projekata, svim zainteresovanim investitorima, koji iskažu namjere za ulaganje u privredu Srpske, navodi se u saopštenju.

 

Izvor: RTRS

1
1

BONUS VIDEO

Slični članci

Glumica Marija Vicković od ponedjeljka do petka u emisiji „Mojih 50“ na Padrino radiju

Urednik

VIDEO / Trebinju nedostaju sezonski radnici

Urednik

Ne propustite nastup Emila Fetahovića u subotu veče u Kafeu „Poeta“

Urednik

Škola fudbala „Alfa“ ugostila djecu sa Kosova i Metohije

Urednik

Razvoj odbojke i opstanak Hercegovine: Sastanak Rodoljuba Draškovića i ŽOK Gacko “RD Swisslion”

Urednik

Bojan Marović naredne sedmice u emisiji „Mojih 50“ na Padrino radiju

Urednik

Trebinje: Sakupljači postali rijetkost kao i samoniklo bilje

Urednik

Trebinje i ove godine domaćin djeci sa Kosova i Metohije

Urednik

Lana Pudar u finalu Evropskog prvenstva u Beogradu

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više