Hercegovina Naše priče Vijesti

“Jutro sa Padrinom”: Gdje Trebinjke putuju za 8. mart?

Praznik žena sve je bliže, što brojni Hercegovci koriste kao priliku za odmor i bijeg od svakodnevnice. Imajući u vidu slatke muke neodlučnih kojom će destnacijom iznenaditi ljepšu polovinu ili sebe, ispitali smo šta nude trebinjske turističke agencije, a sve detalje donosi emisija “Jutro sa Padrinom“.

Turistička agencija “Friend travel” tradicionalno organizuje osmomartovkska putovanja, a u ponudi je, kako su rekli za Padrino radio, veliki broj aranžmana.

“Ove godine naša agenija za Praznik žena organizuje posjetu jednom od najposjećenijih gradova Evrope, a to je Barselona. Pored toga, u sklopu ovog putovanja obići ćemo i Veronu, Savonu i San Trope”, rekla je Svetlana Ninković.

Naglasila je da najveće interesovanje vlada za evropske metropole autobuskim prevozom, dok su letovi avionom Hercegovacima manje interesantni.

“Posebno atraktivna putovanja našim sugrađanima su ona sa polascima iz Trebinja, jer nemaju dodatnih troškova odlaska do susjednih gradova, kao što su Sarajevo ili Podgorica”, objasnila je Ninkovićeva za Padrino.

Dodala je kako je njihova preporuka da svi izaberu putovanje po svojoj želji, a oni će se potruditi da ispune to ispune i omoguće nezaboravno provod.

Ništa manje poznata po prazničnoj ponudi putovanja je turistička agencija “Lux travel”.

“Ove godine organizujemo putovanje u Sloveniju i Trst, koje će se održati od 5. do 8. marta. Aranžman podrazumjeva dva noćenja sa doručkom, obilazak znamenitosti Ljubljane sa licenciranim ljubljanskim vodičem na srpskom jeziku. Pored toga pripremili smo i svojevrsne poklone za naše putnike, tako da ćemo bez ikakve nadoknade obići slovenački grad Postojnu i italijanski Trst. Takođe su planirani  i izleti na jezera Bled i Bohinj”, rekla je Milica Kovačević za Padrino radio.

Kako nam je navela, siguran je polazak velikog autobusa, a pola mjesta već je rezervisano u prvom satu nakon objave aranžmana na društvenim mrežama, što govori o izuzetnoj zainteresovanosti naših sugrađana za ove gradove.

I u ovoj agenciji saglasni su sa tim da je najveća zainteresovanost Hercegovaca je za Evropske prestonice, s tim da ih ne privlači samo zapadna Evropa, već i centralna i istočna Evropa.

“Pri odabiru željene destinacije veliku ulogu igra i cijena aranžmana, prema tome naša agencija se trudi da obezbjedi najpovoljnije ponude, te uvijek nudimo opciju plaćanja na rate. Od prošle godine uveli smo kartice sa popustima za naše stalne putnike, a imamo i nagradne igre za višednevna i jednodnevna putovanja kojima smo do sada obradovali brojne Trebinjce”, istakla je Kovačevićeva.

Prisjetivši se prošlogodišnjeg osmomartovskog putovanja, koje su proveli u Ohridu sa oko 50 putnika, rekla je kako je interesantno da na ova putovanja uglavnom idu dame, te je iskoristila priliku da pozove i mušku populaciju da im se pridruže.

“Pored Trebinja, polasci bez doplate zagarantovani su i iz Bileće, Gacka i Lubinja, a plaćenje se može izvršiti u četiri rate, sve do 1. juna ove godine”, naglasila je Kovačevićeva i dodala da su programi putovanja detaljno  osmišljeni, s tim da im glavni motiv nije novac, već kvalitet i zadovoljstvo putnika.

Bogatu ponudu nudi i turistička agencija “Herc travel”, a aranžman koji su za 8. mart organizovali iz Trebinja je obilazak Ohrida.

“Polazak je 6. marta, a naši putnici imaće priliku da u ovom putovanju uživaju četiri dana. Pored Ohrida, u sklopu ovog putovanja planiran je i obilazak Tirane”, rekao je Špiro Čečur.

Kako nam je istakao za naš radio, pored ove ponude organizovali su i putovanja u brojne evropske metropole.

“S obzirom da je ogromna zainteresovanost za ove destinacije, za sve putnike koji su preferiraju nešto dalja putovanja, nudimo posjete Milanu, Pragu, Veneciji, Rimu, Atini, Parizu i Moskvi. Posjete ovim gradovima podrazumjevaju avionske letove, a polasci su iz Sarajeva”, kazao je Čečur.

Kao što su rekli, za Hercegovce su najzanimljivije evropske destinacije, a konačan odabir u velikoj mjeri zavisi i od cijene. Prema tome, predstojeći praznik je pravo vrijeme da iskoristite grupna putovanje i povoljne ponude naših turističkih agencija, te posjetite željenu lokaciju.

 

Ivana Kardum

Radio Padrino/ HP, februar 2020.

BONUS VIDEO

Slični članci

Crveno svjetlo poskupljenju obuke za vozače

Urednik

Nestala Marija Spaić iz Trebinja, u toku potraga

Urednik

Naprava sa tajmerom eksplodirala ispred Bolnice u Trebinju

Urednik

Svjetski dan bez automobila – Učinimo nešto dobro za našu planetu

Urednik

Poziv vjernicima na doček patrijarha u subotu u 19 časova i na liturgiju u nedjelju u 9 časova

Urednik

Spasavanje sela i očuvanje porodice: Srbija mladim bračnim parovima kupuje kuće i imanja

Urednik

Drapić: U Ljubinju otvorena radna mjesta, a realizuju se i infrastrukturni projekti

Urednik

Bolan početak školske godine: Iz “Ribnikara” se ispisalo 60 učenika, niko nije htio da bude direktor

Urednik

Cijene svadbenih proslava veće za oko 30 odsto nego prošle godine

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više