RS i BiH Vijesti

Kolovozi klizavi, na planinama ima raskvašenog snijega

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) jutros se saobraća po mokrim i klizavim kolovozima, a dodatan oprez neophodan je u planinskim predjelima gdje ima raskvašenog snijega, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske.

Iz AMS upozoravaju vozače na učestale odrone zemlje i kamenja na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina, te im savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu.

Povodom održavanja javnog skupa u organizaciji Boračke organizacije Republike Srpske pod nazivom „Sloboda“ zabranjen je prevoz eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na području Banjaluka danas do 24.00 časa.

Zbog minerskih radova na magistralnom putu na dionici Rogoušić-Pale, na lokalitetu kamenoloma „Rogoušić“, danas će biti obustavljen saobraćaj u periodu od 14.00 do 16.00 časova u trajanju od pet do sedam minuta u jednom, eventualno u dva intervala.

Zbog oštećenja mosta zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 10 tona na mostu Kralja Aleksandra, preko rijeke Lim, na dionici magistralnog puta Brodar-Rudo, a za ostala vozila je ograničenje 20 kilometara na čas.

Izmijenjen je režim saobraćaja, zbog radova, na putevima Gradiška-Kozarska Dubica na dionici Orahova-Vrbaška, Bijeljina dva-Ugljevička Obrijež, Crna Rijeka-Ugar, Ivanjska-Šargovac, Čelinac-Kotor Varoš i Čelinac-Ukrina, Rudanka-Doboj jedan, Rudanka-Doboj.

Zbog izgradnje obilaznice i kružnog toka u Brestovčini, izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom Gradiška-Nova Topola, a zbog izgradnje kružne raskrsnice u Trnu, na silasku sa nadvožnjaka, na ukrštanju magistralnog i regionalnog puta.

Na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići, zbog aktiviranog klizišta, saobraća se otežano, jednom saobraćajnom trakom,

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Vangabaritni prevoz kretaće se putnim pravcima Stanić Rijeka-Karuše i Banj Brdo–Rača, pa iz AMS mole vozače da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Na snazi je zabrana za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona na putu Klašnice dva – Šargovac u mjestu Trn i na putu Brod na Drini-Šćepan Polje za sva vozila čija ukupna masa premašuje 16 tona.

U Federaciji BiH na magistralnom putu Konjic-Jablanica, kroz tunel Crnaj, ponovo su počele noćne obustave saobraćaja od 23.30 do 4.30 časova.

U toku je zamjena dilatacije na mostu na dionici auto-puta Visoko-Kakanj, zbog čega se saobraća dvosmjerno-suprotnom trakom od zone radova.

Na dionicama Ripač-Dubovsko i Donji Vakuf-Turbe /Komar/ zbog izgradnje trake za spora vozila, na mjestu radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf, zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično jednom trakom, a od 22.00 do 6.00 časova saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

U toku su radovi i na putevima Zenica-Žepče, Konjic-Jablanica, Šamac-Orašje, Grude-LJubuški, Stolac-Hutovo, Kalesija-Sapna i Priboj-Teočak.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

 

Izvor: Nezavisne novine

BONUS VIDEO

Slični članci

Koncert Danke Ilić u Trebinju

Urednik

Djeca sa KiM u subotu stižu u Srpsku: Mališani iz Štrpca gosti Trebinja

Urednik

Održane sportske igre radnika “Šuma” u Trebinju

Urednik

Srpska bogatija za 29 beba: U Nevesinju tri nova stanovnika

Urednik

Helikopter MUP-a Srbije u Trebinju spreman za gašenje požara (FOTO)

Urednik

Super cijene za paketna kupovinu u „SL Marketima“ i „Slatkim kućama“

Urednik

Eksponati u Muzeju Hercegovine dobili višejezičke QR kodove

Urednik

Razvučena trobojka: Gudeljeva sestra ponosna: Trebinje! (FOTO)

Urednik

Upozorenje zbog vrućine – temperatura i do 40 stepeni (VIDEO)

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više