Hercegovina Vijesti

Počela isplata dječijeg dodatka za mart

Fond za dječiju zaštitu Republike Srpske počinje danas redovnu isplatu dječijeg i materinskog dodatka, prava na pomoć za opremu novorođenčeta, naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete i prava na naknadu roditelju-njegovatelju ili njegovatelju, saopšteno je iz ovog fonda.

Martovska isplata dodatka na djecu obuhvata 19.009 djece, odnosno 11.210 korisnika-roditelja za prvo, drugo, treće i četvrto dijete, kao i za djecu vulnerabilnih kategorija. Za isplatu ovog prava obezbijeđeno je 2.344.885 КM. Materinskim dodatkom za mart je obuhvaćeno 5.329 majki-porodilja, za isplatu koga je izdvojeno 2.158.245 КM.

Pravo na pronatalitetnu naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete ostvarilo je 155 majki/porodilja, odnosno 145 trećerođene i 18 četvrtorođene djece, za šta je izdvojeno 95.100 КM. Za isplatu prava na pomoć za opremu novorođenčeta izdvojeno je 442.250 КM za 866 porodilja/majki, odnosno 885 djece/novorođenčadi.

Isplatom za mart za pravo na naknadu roditelju-njegovatelju ili njegovatelju izdvojeno je 315.360 КM, za ukupno 584 roditelja/njegovatelja. Na osnovu prava za refundaciju naknade plate za vrijeme korišćenja porodiljskog odsustva za mart izdvojeno je i isplaćeno 3.902.580 КM.

 

Izvor: SRNA

BONUS VIDEO

Slični članci

Sve veći interes za studiranje u Trebinju

Urednik

U Mostaru održan Festival Vinske ceste Hercegovine

Urednik

Iz Kulturno sportskog centra Gacko najavljuju: Vaterpolo spektakl na jezeru Vrba

Urednik

Brojni kulturno zabavni programi duž hercegnovske rivijere

Urednik

Na programu 149. Nevesinjske olimpijade 50 disciplina, uvećan nagradni fond

Urednik

Ponovo stižu tropske noći

Urednik

Treći Vidovdanski turnir u Batkovićima završen trijumfom ekipe Kafe EKS

Urednik

KC Trebinje: Program bioskopa od 04-09. jula

Urednik

Book zona: Promocije knjiga i druženje sa autorima i na desetom „OK festu“

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više