Hercegovina Vijesti

Počela isplata dječijeg dodatka za mart

Fond za dječiju zaštitu Republike Srpske počinje danas redovnu isplatu dječijeg i materinskog dodatka, prava na pomoć za opremu novorođenčeta, naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete i prava na naknadu roditelju-njegovatelju ili njegovatelju, saopšteno je iz ovog fonda.

Martovska isplata dodatka na djecu obuhvata 19.009 djece, odnosno 11.210 korisnika-roditelja za prvo, drugo, treće i četvrto dijete, kao i za djecu vulnerabilnih kategorija. Za isplatu ovog prava obezbijeđeno je 2.344.885 КM. Materinskim dodatkom za mart je obuhvaćeno 5.329 majki-porodilja, za isplatu koga je izdvojeno 2.158.245 КM.

Pravo na pronatalitetnu naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete ostvarilo je 155 majki/porodilja, odnosno 145 trećerođene i 18 četvrtorođene djece, za šta je izdvojeno 95.100 КM. Za isplatu prava na pomoć za opremu novorođenčeta izdvojeno je 442.250 КM za 866 porodilja/majki, odnosno 885 djece/novorođenčadi.

Isplatom za mart za pravo na naknadu roditelju-njegovatelju ili njegovatelju izdvojeno je 315.360 КM, za ukupno 584 roditelja/njegovatelja. Na osnovu prava za refundaciju naknade plate za vrijeme korišćenja porodiljskog odsustva za mart izdvojeno je i isplaćeno 3.902.580 КM.

 

Izvor: SRNA

BONUS VIDEO

Slični članci

Detalji drame na Zelengori: Pljevaljčića pregazio džip, Golijanin spasen u zadnji čas

Urednik

Šumokradicama ni kamere ne staju u kraj

Urednik

U naredna tri dana toplije, temperatura do 28 stepeni

Urednik

Tako ne izgleda, ali Gacko je najbogatija opština Hercegovine

Urednik

Ni državne jasle nisu više posao iz snova

Urednik

Granična policija BiH na mukama, oboren rekord iz 2019. godine

Urednik

Zagrljaj stijene i čaroban pogled sa Volujka ostavljaju bez daha

Urednik

Tragedija u Trebinju: Radnik poginuo prilikom pada sa 7. sprata

Urednik

Servisne informacije za ponedjeljak, 25. septembar

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više