>
RS i BiH Vijesti

Na pojedinim pumpama dizel pojeftinio za 14 feninga

Na pojedinim benzinskim pumpama u Republici Srpskoj litar dizela trenutno košta 3,13 KM ili manje, što je, u odnosu na prije par dana, jeftinije za najmanje 14 feninga.

 

Međutim, na nekim pumpama, koje inače slove za skuplje, litar ovog goriva ide i do 3,38 KM, tako da dizel, u prosjeku, košta 3,24 KM. Kad je riječ o benzinu, najjeftiniji litar se prodaje po 2,99 KM, a cijena BMB 95 u prosjeku se kreće oko 3,09 KM.

– Do prije par dana litar dizela sam na jednoj pumpi plaćao 3,27 KM. Međutim, danas sam ovo gorivo natočio po 3,13 KM i prijatno sam iznenađen. Naime, svaki put kad idem na pumpu, očekujem da cijena može biti samo viša, jer se od marta konstantno suočavamo sa poskupljenjima – kaže Milan K. iz Banjaluke.

U poređenju sa periodom od prije nešto više od dvije sedmice, litar dizela je pojeftinio za 25, a litar benzina za 30 feninga. Naime, tada su ova goriva u prosjeku koštala 3,49, odnosno 3,39 KM.

Gorivo je u Srpskoj počelo da pojeftinjuje negdje u drugoj polovini jula, kao reakcija na pad cijena sirove nafte u svijetu. S druge strane, početkom jula, litar dizela je na pumpama išao i do 3,63 KM.

Prema zvaničnoj statistici, u julu prošle godine dizel je na benzinskim pumpama u Srpskoj u prosjeku koštao 2,1, a benzin 2,13 KM po litru.

 

 

Izvor: Srpska Info

Slični članci

Dr Sava Milojević potpisao ugovor u JZU Bolnica Trebinje

Redakcija

PU Trebinje: Trebinjac napao sugrađanina

Redakcija

U drugom tromjesečju prodato za trećinu više novih stanova u Srpskoj

Redakcija

Ukrajina obustavila tranzit ruske nafte u Mađarsku, Češku i Slovačku

Redakcija

Znatno jeftinije gorivo u Hrvatskoj

Redakcija

PU Trebinje: Od lica S.A. oduzet kokain

Redakcija

Kreativnost u poruci ili 3D oglašavanje

Redakcija

Rasvjetljen požar u Gacku

Redakcija

Nevesinjske etno grupe večeras priređuju koncert tradicije i izvornosti

Redakcija

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više