Tromeđa Vijesti

“Sat za planetu” i u Herceg Novom

Sekretarijat za ekologiju i energetsku efikasnost obavještava građane da će se Opština Herceg Novi pridružiti globalnoj klimatskoj inicijativi Sat za Planetu (Earth Hour) i zajedno sa gradovima širom svijeta ugasiti svijetla u određenim dijelovima grada na 60 minuta.

Ove godine, inicijativa se obilježava u subotu, 25. marta, kada će u Herceg Novom, u periodu od 20:30 – 21:30 sati,  biti ugašena javna rasvjeta u dijelu Njegoševe ulice – od zgrade “Novljanka” do parka bivšeg hotela “Boka”, uključujući Risansku ulicu i ulicu Danice Tomašević.

“Sat za planetu” realizuje  NVO “Green Home”, kao koordinator za Crnu Goru, u saradnji sa Svjetskom organizacijom za zaštitu prirode (WWF).

Ovo je najveći ekološki volonterski pokret na svijetu čija je namjera podizanje svijesti o potrebi preduzimanja aktivnosti radi zaštite životne sredine i ublažavanja negativnih klimatskih promjena, stoga se pozivaju i građani da daju svoj doprinos gašenjem rasvjete na jedan sat.

 

 

Izvor: Boka News

BONUS VIDEO

Slični članci

Maslinarstvo u Hercegovini sve popularnije; U Manastiru Žitomislić 45 novih stabala

Urednik

Dječacima najzanimljivija „stop“ palica

Urednik

Kako da škole postanu bezbjedna mjesta za đake

Urednik

Javni sektor u Srpskoj se pobunio, zbog rasta minimalca traže veće plate

Urednik

Osumnjičeni za krađu uglja u Gacku

Urednik

Servisne informacije za srijedu, 21. februar

Urednik

Kakvo nas vrijeme očekuje danas?

Urednik

Hotel Panorama: Dan žena provedite uz Ambasada bend

Urednik

Foča, Gacko: Opasne dionice u Srpskoj na kojima vam je „glava u torbi“

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više