Magazin

Kako da zgusnete jelo, a da ne stavite ni trunku brašna

Mnoga jela, poput graška, krem supa, čorbi, raznih sosova, treba da se malo zgusnu, pa im se na kraju najčešće doda malo brašna pomiješanog s vodom.

Pošto bijelo brašno goji i nije baš zdrava namirnica, predlažemo vam bolji način da zgusnete jela.

Postoje bolji načini za zgušnjavanje jela koji su i mnogo ukusniji. Recimo, da upotrijebite povrće koje sigurno uvijek imate u kući. Skuvajte jedan krompir i ispasirajte ga u blenderu ili ga dobro uzgnječite viljuškom da nema grudvica. Možete da dodate malo vode da bi smjesa bila kompaktnija.

Dodajte je u jelo i dobro sjedinite. Krompir nema jak ukus, pa neće značajno promijeniti ukus jela, a zdraviji je izbor od bijelog brašna. Možete da koristite i pire od nekog drugog povrća, ali u tom slučaju pazite da ne promijenite ukus jela.

Ako imate problem sa glutenom, pa ga izbjegavate, za zgušnjavanje možete da koristite krompirov skrob. Potrebna je jedna kašika skroba pomiješana s dvije kašike vode kako bi se dobila kaša. Sipajte je u jelo ili sos i neprestano miješajte dok se smjesa ne zgusne.

Izvor: Nezavisne

BONUS VIDEO

Slični članci

Za ova tri znaka 2025. će biti najbolja godina

Urednik

Kako najbrže odmagliti stakla

Urednik

Jela iz Srbije i BiH među najboljima na svijetu, evo i koja

Urednik

Ove znakove čeka veliki uspjeh i luda sreća u narednih pet godina

Urednik

Savjeti narodnog učitelja i ljekara Vase Pelagića o jabukama

Urednik

Devet navika ljudi sa kojima svi žele da se druže

Urednik

Šta nam donosi sedmični horoskop

Urednik

Kako odabrati kvalitetne gume koje štede gorivo

Urednik

Nedjeljni horoskop od 11. do 17. novembra

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više