Magazin

Kako da zgusnete jelo, a da ne stavite ni trunku brašna

Mnoga jela, poput graška, krem supa, čorbi, raznih sosova, treba da se malo zgusnu, pa im se na kraju najčešće doda malo brašna pomiješanog s vodom.

Pošto bijelo brašno goji i nije baš zdrava namirnica, predlažemo vam bolji način da zgusnete jela.

Postoje bolji načini za zgušnjavanje jela koji su i mnogo ukusniji. Recimo, da upotrijebite povrće koje sigurno uvijek imate u kući. Skuvajte jedan krompir i ispasirajte ga u blenderu ili ga dobro uzgnječite viljuškom da nema grudvica. Možete da dodate malo vode da bi smjesa bila kompaktnija.

Dodajte je u jelo i dobro sjedinite. Krompir nema jak ukus, pa neće značajno promijeniti ukus jela, a zdraviji je izbor od bijelog brašna. Možete da koristite i pire od nekog drugog povrća, ali u tom slučaju pazite da ne promijenite ukus jela.

Ako imate problem sa glutenom, pa ga izbjegavate, za zgušnjavanje možete da koristite krompirov skrob. Potrebna je jedna kašika skroba pomiješana s dvije kašike vode kako bi se dobila kaša. Sipajte je u jelo ili sos i neprestano miješajte dok se smjesa ne zgusne.

Izvor: Nezavisne

BONUS VIDEO

Slični članci

Smiješi im se sreća: Ovaj znak će se u aprilu kupati u parama

Urednik

Ajfon poskupljuje za trećinu zbog novih carina?

Urednik

Čarolija mirisnih zavjesa: Trik koji vaš dom održava svježim i do mjesec dana

Urednik

Film koji je zaludio sve generacije već obara rekorde (VIDEO)

Urednik

Zašto je smijeh koristan za zdravlje?

Urednik

Nutricionistički savjeti za manje nadutosti i brže sagorijevanje masti

Urednik

Kakav preokret u „Slagalici“: Gubio s 55 razlike pa pobijedio (VIDEO)

Urednik

Frizura koja podmlađuje: Lako se oblikuje i uvijek ćete izgledati dotjerano

Urednik

Sezona tikvica: Razlozi zbog kojih bi trebalo češće ih jedemo

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više