Magazin

Prelijepa muška imena stigla pravo iz Biblije, nose ih samo posebni dječaci

Imena inspirisana ličnostima koje se navode u Starom i Novom zavjetu sve su popularnija u posljednje vrijeme, a mladi roditelji ih rado biraju za svoju djecu.

Ovo su tri muška imena čija popularnost ne prolazi već vijekovima, a evo kakvo značenje imaju:

Pavle

Značenje imena Pavle je ‘mali; sitan; niskog rasta’, te se obično ovo ime daje onim dječacima koji su na rođenju ili manje telesne mase ili koji su pak rođeni ‘prije vremena’, pa tako ime Pavle znači ‘onaj koji je sitne građe’; ‘onaj koji je nizak’; ‘muškarac koji je mali rastom’.

Gavrilo

Preneseno značenje imena Gavrilo je obično istovetno kao i originalni ili „bukvalni“ transkript reči „gabriel“, te se daje onoj muškoj djeci koja treba da budu – „jaka ili snažna“; „moćni ili veliki ljudi“; „oni koji su snažni i kojima je Bog dao snagu“; „oni koje je Bog poslao da prenose poruke ljudima“; „oni koji su dati od Boga“; „oni kojima je Bog dao moć i snagu“; „Bogumili“; „anđeli“.

Jakov

U prevodu sa hebrejskog jezika, ima Jakov originalno potiče od riječi „ya-aqob“ što znači „sljedbenik ili pratilac Božiji“, ili pak od reči „aqeb“ što ima značenje peta, i podrazumijeva pomenuti način rođenja Jakova, a koji je svog brata blizanca „držao za nožnu petu“, i to kako bi uspio da „dođe na svijet“.

 

 

Izvor: Glas Srpske

BONUS VIDEO

Slični članci

Horoskopski znakovi koji utjehu traže u hrani

Urednik

Zašto nam je potreban vitamin D tokom zime i kako ga dobiti?

Urednik

Ovo su najgore domaćice Zodijaka: Od šerpe i varjače beže glavom bez obzira!

Urednik

Ovi horoskopski znaci ne varaju svoje partnere

Urednik

Da li je grijeh odbiti kumstvo na vjenčanju ili krštenju

Urednik

Kako muški pripadnici zodijaka pokazuju da vas vole?

Urednik

9 savjeta za roditelje da nauče djecu strpljenju

Urednik

Ovi horoskopski znakovi rade šta god požele

Urednik

Ovaj horoskopski znak će u 2024. imati mnogo sreće

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više