Hercegovina Sport

Zrinjski prejak za Leotar

Fudbaleri Zrinjskog pobijedili su Leotar rezultatom 4:1 u okviru 3. kola m:tel Premijer lige, a susret će ostati upamćen po podvigu Nemanje Bilbije koji se izjednačio s Brazilcem Wagnerom na listi najboljih strijelaca svih vremena u najelitnijem bh. fudbalskom takmičenju sa 125 golova.

Akutelni prvak je silovito otvorio susret i nakon nekoliko propuštenih prilika s dva brza gola slomili su Leotar u ranoj fazi meča. Prvo je u 11. minuti Savić glavom matirao Puletića za 1:0, a samo tri munute kasnije mladi Ilinković je sjajnim udarcem s vrha kazenog prostora povosio na 2:0.

Tračak nade gostima iz Trebinja vratio je Đuderija u 42. minuti kada je iskoristio veliku grešku Barišića i na dodavanje Karića je smanjio na 2:1.

Zrinjski je i u nastavku bio bolji rival. Ilinković je pogodio stativu, ali u 80. minuti nije bilo spasa za goste. Bilbija je majstorski iz okreta šutirao i pogodio za 3:1.

Iskusni napadač tako je izjednačio rekord nekadašnjeg napadača Širokog Brijega Wagnera koji je sa 125 golova dugo bio najbolji strijelac Premijer lige svih vremena.

U prvoj minuti sudijske nadoknade Mandić je lijepim golom postavio konačnih 4:1.

Zrinjski već u četvrtak igra meč 3. kola kvalifikacija Konferencijske lige protiv Kazahstanskog Tobola u Mostaru, a potom bi trebali gostovati Slogi u okviru domaćeg šampionata. S druge strane, Leotar će gostovati Širokom Brijegu.

 

Izvor: Klix.ba

BONUS VIDEO

Slični članci

Večeras u Trebinju nastupa Branko Đurić Đuro u njegovoj „Đurologiji“

Urednik

Potrebne spremačice za održavanje vila na Ivanici i osoba za održavanje bazena

Urednik

Supernova otvara novo prodajno mjesto u Trebinju

Urednik

Koncert trebinjskih profesora povodom obilježavanja jubileja

Urednik

Košarkaši Leotara prebrinuli brigu za opstanak

Urednik

Hercegovački rukometni derbi u Nevesinju pripao Leotaru za polufinale Kupa RS

Urednik

Košarkašice Leotara 03 izborile majstoricu četrtfinala plej-ofa

Urednik

Trebinje: Spomenik kralju Petru premješten na novu lokaciju

Urednik

Trebinjka na krovu Evrope: Nikolina Milić ima sezonu iz snova

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više