Hercegovina

VIDEO / Sava Milojević iz Bileće najmlađi doktor medicine u Srpskoj

Sa samo 24 godine, Sava Milojević iz Bileće, najmlađi je doktor medicine u Republici Srpskoj, i jedan od dvanaest najboljih studenata medicine.

Mlad, obrazovan i ambiciozan, odlučan je da karijeru gradi u Hercegovini.

Sava je u startu imao svoj cilj – dati sve od sebe, završiti fakultet u roku i vratiti se u svoju Bileću. Uradio je to brže nego što je i sam očekivao.

Već u julskom roku šesta godina Medicinskog fakulteta u Foči bila je kristalno čista, a njegov indeks pun desetki. Zvuči nevjerovatno, ali ovaj mladić nijednoga dana nije bio apsolvent.

Sava je ponikao u skromnoj bilećkoj porodici, koja bi, priznaje, teško mogla doškolovati njega i brata. Ta činjenica dala mu je dodatnu snagu da istraje u namjeri. Kao nagrada, u drugoj godini medicine dokazao se kao najbolji student, i ostvario stipendije sa kojima je sam sebi omogućio materijalnu studentsku sigurnost.

Briljantan na ispitima, medicinu je, ovaj Bilećanin, završio sa prosječnom ocjenom 9,7. Da će se sve uloženo na kraju isplatiti potvrđuje i to da će od avgusta indeks u rukama zamijeniti radnom knjižicom. Sava je oličenje mudrosti i upornosti, bez kojih se ne može biti najbolji.

Baš zato odlučan je u namjeri da ostane u svojoj Hercegovini i tu izgradi budućnost. Ono što je sigurno – sa ovakvom omladinom Srpska ima sigurnu budućnost.

Izvor: RTRS

BONUS VIDEO

Slični članci

Gaćinović niže uspjehe

Urednik

“Ogradarima” 10. kolo Pab kviza

Urednik

Narodna biblioteka: U četvrtak književno veče Nataše Stanić

Urednik

Servisne informacije za utorak, 27. februar

Urednik

Renovira se škola u trebinjskom naselju Dražin Do

Urednik

VIDEO / Trebinjka zapjevala poznati hit i iznenadila novinara

Urednik

U korak s energetskom tranzicijom: Ekspanzija solarnih elektrana u Hercegovini

Urednik

Trebinjski rukometaši u sve boljoj formi: Leotar grabi ka vrhu

Urednik

Servisne informacije za ponedjeljak, 26. februar

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više