Tromeđa Vijesti

Odlična turistička sezona 2023. Dubrovnik osvojio pregršt turističkih nagrada

Grad Dubrovnik obilježio je 2023. godinu osvajanjem prestižnih turističkih nagrada i priznanja, potvrđujući svoju izvrsnost, atraktivnost i predanost održivom turizmu. Uz pet međunarodnih, ovogodišnji vrhunac je titula “Turistička destinacija godine – Šampion hrvatskog turizma” dodijeljena na “Danima hrvatskog turizma 2023.” u Rovinju. Nagradu je uručio predsjednik Vlade Republike Hrvatske, Andrej Plenković, ističući iznimne napore u upravljanju destinacijom.

”Ove nagrade, koje na temelju mjerljivih kriterija pokazuju koliko je Dubrovnik bio uspješan u 2023. godini, svjedoče o tome kako je kvalitetu našeg turizma prepoznala svjetska i domaća turistička struka. Sav uloženi trud rezultirao je ovakvim uspjehom i čestitam svima koji su sudjelovali u brendiranju Dubrovnika, posebno Turističkoj zajednici na sjajno odrađenoj 2023. i promociji Grada, naravno u koordinaciji sa zamjenicom Tepšić. Zahvaljujem i službama prometnog i komunalnog redarstva te svim žurnim službama. Posebna zahvala ide svim turističkim djelatnicima bez čijeg revnog rada i truda Dubrovnik ne bi doživio ovakvu razinu uspjeha”, kazao je gradonačelnik Franković.

U brojkama, 2023. u odnosnu na prethodnu godinu bilježi 20 posto više dolazaka i 9 posto više noćenja. Zabilježena je i vrlo uspješna posezona, a i prosinac prati te brojke, uz najavu čak 15 otvorenih hotela za Božić i Novu godinu, što svjedoči, kako je istaknuo gradonačelnik, da je odabir programa Zimskog festivala privukao veliki broj ljudi.

Dubrovnik – foto arhiv Boka News

I za iduću su godinu najave dobre već od siječnja, kada se u našem gradu održava Europsko vaterpolsko prvenstvo te se u tom terminu također očekuje veći broj posjetitelja.

”U martuu kreće veći broj zrakoplovnih linija, a dodatan poticaj je i novi aranžman Zračne luke Dubrovnik s Ryanairom, koji od iduće godine Dubrovnik direktno povezuje s čak 19 odredišta i to u predsezonskim i posezonskim terminima, što je izuzetno bitno”, kazao je također gradonačelnik Franković uz zaključak kako je Dubrovnik uistinu zaslužio biti šampion hrvatskog turizma i uvjerenje da nas očekuje jednako dobra i kvalitetna 2024. godina.

 

 

 

Izvor: Boka News

BONUS VIDEO

Slični članci

Trebinje i Kozarska Dubica zbrajaju štetu od nevremena (VIDEO)

Urednik

Specijalitet koji traže i u Dubrovniku: Kako se pravi sir iz mješine na Morinama u Hercegovini (FOTO)

Urednik

Dizel i benzin poskupljuju, evo za koliko

Urednik

Najljepše vijesti: U Srpskoj rođeno 26 beba, u Trebinju tri nova stanovnika

Urednik

Gradonačelnik Ćurić obišao porodice kojima je grana stabla uništila dio krova

Urednik

Veče poezije, muzike i sjećanja: Pero i Miloš Zubac u Narodnoj biblioteci Trebinje

Urednik

Premijera dokumentarno-igranog filma Nebojše Kolaka „Plameni jezici Ljeskovog Duba“ u Trebinju

Urednik

U Trebinju otvorena ljetna škola sporta

Urednik

Vaterpolisti „Leotara“ osvojili Prvi međunarodni turnir „Vidovdan 2024“

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više