RS i BiH

Rafting ima veliki značaj za razvoj turizma Srpske

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić istakao je da je rafting sportska, rekreativna i turistička aktivnost, koja učesnicima omogućava upoznavanje sa prirodom i kulturom destinacije u kojoj se nalaze, te je veoma važan za razvoj turizma.

Šulić je sa pružaocima turističkih usluga raftinga u Republici Srpskoj razgovarao danas u Banjaluci o razvoju ove oblasti turizma, posebno sa aspekta borbe protiv sive zone, ali i o bezbjednosti turista koji koriste usluge raftinga, saopšteno je iz resornog ministarstva.

– Rafting ponuda na našim rijekama Tari i Vrbasu svake godine privlači sve veći broj domaćih i stranih turista, a predstojeće Svjetsko prvenstvo u raftingu koje će se održati na rijeci Vrbas nas takođe obavezuje da spremno dočekamo ljetnu turističku sezonu – rekao je Šulić.

On je naveo da je s ciljem nastavka unapređenja raftinga potrebno da se koordinišu aktivnosti između nadležnog ministarstva, nadležnih inspekcija, pružalaca turističkih usluga raftinga i Poreske uprave.

Sastanku su prisustvovali i pomoćnik ministra za resor turizma i ugostiteljstva Predrag Tešić, te predstavnici Republičke uprave za inspekcijske poslove, Poreske uprave Republike Srpske, Privredne komore Srpske, republičke Turističke organizacije i lokalnih turističkih organizacija Banjaluke i Foče.

Izvor: RTRS

BONUS VIDEO

Slični članci

Nastavlja se ljeto u aprilu, do kada će biti toplo ?

Urednik

U Srpskoj rođeno 32 bebe: Bez poroda u Trebinju i Nevesinju

Urednik

Smanjen izvoz meda u prošloj godini

Urednik

Univerzitetska bolnica u Foči ima novog direktora

Urednik

Sezona alergija stigla ranije nego prethodnih godina

Urednik

VIDEO / Sinu bivšeg golamana Leotara potrebno još 20.000 evra za liječenje

Urednik

Čudna boja Jablaničkog jezera, šta je uzrok ?

Urednik

Proljeće je vrijeme za nove početke i sjajne pogodnosti iz Supernove

Urednik

Ramazanski bajram molitvom dočekan širom BiH

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više