Ex YU Vijesti

Dvoje ranjene djece i dalje u kritičnom stanju

Vršilac dužnosti direktora dječje klinike u Tiršovoj Siniša Dučić, izjavio je jutros da je djevojčica, primljena nakon pucnjave u osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, u kritičnom stanju i vitalno ugrožena, a dvojica primljenih dječaka su stabilno i za nekoliko dana se očekuje da budu pušteni na kućno liječenje.

-Devojčica koja je juče operisana hitno zbog povreda glave je vitalno ugrožena, u kritičnom stanju i na intenzivnoj nezi. Lekari rade sve da je održe u životu ali joj je jako teško opšte stanje i vitalno je ugrožena – rekao je Dučić novinarima Tanjuga i RTS-a. On je kazao da su dva dječaka sa prostrelnim ranama donjih ekstremiteta stabilno, primaju antiobiotsku terapiju i dodao da se može reći da su dječaci lakši pacijijenti, odnosno imaju lakše telesne povrede.

Dječaci, prema Dučićevim riječima, moraju da prime parentralnu antibiotsku terapiju i vjerovatno će vrlo brzo, za dva-tri dana, biti pušteni kući.

-Roditelji su posetili dečake, naš psiholog je od početka uključen. Oni imaju i komunikaciju sa roditeljima preko telefona – rekao je v.d. direktora klinike u Tiršovoj.

On je rekao da je operacija djevojčice bila izuzetno teška, jer se radi o teškim povredama mozga, vitalno je ugrožena i nalazi se na intenzivnoj njezi.

Direktor Kliničkog centra Srbije Milika Ašanin izjavio je jutros da je stanje dvoje učenika i nastavnice, ranjenih u pucnjavi u školi „Vladislav Ribnikar“ i smeštenih u Urgentni centar, mnogo bolje, da su stabilni i budni, a da je treći učenik takođe budan, ali se njegovo stanje i dalje smatra kritičnim.

-Situacija je danas mnogo bolja, od četvoro povređenih, troje i to učenik, učenica i nastavnica su sasvim dobro, potpuno su stabilni i budni – rekao je Ašanin za RTS.

On je istakao da je četvrti pacijent koji je smešten u Urgentni centar, učenik sa najtežim povredama, s prostrelnim povredama.

-On je skoro ceo dan juče proveo na operaciji, sada je bolje, budan, ali moramo biti jako oprezni i još ga kvalifikovati kao kritičnog stanja – rekao je Ašanin i dodao da se ne smiju davati preuranjene prognoze.

Osam učenika i radnik obezbjeđenja stradali su juče u pucnjavi u OŠ “Vladislav Ribnikar” na Vračaru, koju je, prema navodima policije napadač duže vrijeme planirao.

Šest đaka i nastavnica se sa prostrelnim ranama nalaze u Kliničkom centru Srbije, odnosno na klinici u Tiršovoj.

 

 

Izvor: Glas Srpske

BONUS VIDEO

Slični članci

Maslinarstvo u Hercegovini sve popularnije; U Manastiru Žitomislić 45 novih stabala

Urednik

Dječacima najzanimljivija „stop“ palica

Urednik

Kako da škole postanu bezbjedna mjesta za đake

Urednik

Javni sektor u Srpskoj se pobunio, zbog rasta minimalca traže veće plate

Urednik

Osumnjičeni za krađu uglja u Gacku

Urednik

Servisne informacije za srijedu, 21. februar

Urednik

Kakvo nas vrijeme očekuje danas?

Urednik

Hotel Panorama: Dan žena provedite uz Ambasada bend

Urednik

Foča, Gacko: Opasne dionice u Srpskoj na kojima vam je „glava u torbi“

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više