RS i BiH Vijesti

Rast vrijednosti prodaje i otkupa raznih proizvoda

Vrijednost prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva iz vlastite proizvodnje poslovnih subjekata u Republici Srpskoj u prvom tromjesječju iznosila je 86,25 miliona KM i veća je za 11,4 odsto nego u istom periodu prošle godine, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Najveća vrijednost od 36,49 miliona KM ostvarena je u prodaji šumskih proizvoda, zatim oko 35,5 miliona KM kod prodaje stočarskih proizvoda.

Vrijednost prodaje stočarskih proizvoda u prvom kvartalu ove godine veća je za 55,6 odsto, dok je vrijednost prodaje proizvoda šumarstva manja za 3,7 odsto nego u istom periodu lani.

U prvom ovogodišnjem tromjesječju vrijednost prodaje voćarskih i vinogradarskih proizvoda bila je 3,13 miliona KM, a ratarskih proizvoda 6,58 miliona KM.

Vrijednost otkupa proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva od porodičnih poljoprivrednih gazdinstava u Republici Srpskoj u prvom tromjesječju ove godine iznosila je 41,83 miliona KM i veća je za 39,8 odsto nego u istom periodu prošle godine.

Najveća vrijednost otkupa u prvom tromjesječju u iznosu 29,74 miliona KM bila je kod stočarskih proizvoda i veća je za 35,9 odsto nego u istom periodu prošle godine.

 

 

Izvor: RTRS

BONUS VIDEO

Slični članci

Evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

Urednik

Sutra „Dani košute“ i promocija domaćih proizvoda

Urednik

NATO: Spremni smo poslati još vojnika na Kosovo

Urednik

KC Trebinje: Program bioskopa do 1. juna

Urednik

Kad krenete na more u Hrvatsku, dočekat će vas još skuplje cigarete

Urednik

Mostarci i Bilećani ujedinjeni u pomoći Slobodi i Vjeri Vukosav

Urednik

U Srpskoj prošle godine živjelo 1,12 miliona stanovnika

Urednik

Oglas: Izdaje se atraktivan poslovni prostor, novogradnja, na Obali Luke Vukalovića

Urednik

Revizori našli brrojne nepravilnosti u Zavodu za zapošljavanje Srpske

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više