Magazin

Ovo je tajna najboljih krofni i uštipaka

Prvi korak koji treba da preduzmete da bi tijesto za uštipke i krofne ispalo savršeno jeste da namirnice koje koristite budu sobne temperature.

Izvadite ih minimum pola sata pre miješanja tijesta, a ako ste u žurbi, jaja i jogurt u čaši stavite u toplu vodu kako biste brže dostigli željenu temperaturu.

Takođe, ako želite da tijesto bude prozračno i meko, obavezno dodajte malo rakije. Ona daje i divnu aromu.

Ovo su savjeti kada pravite slano tijesto, a ako želite da krofne ili uštipci budu slatki preporučujemo da u tijesto dodate rendane jabuke ili suvo grožđe. Ako koristite suvo grožđe prvo ga malo prokuvajte, pa tek onda umočite u rum.

A iskusne domaćice otkrile su da će tijesto za krofne ili uštipke biti ljepše ako žustro mešate dok se ne pojave mjehurići.

Kada krenete da pržite pecivo nikada nemojte da prepunite šerpu, već stavite par komada. Kada su skoro pržene, naglo pojačajte temperaturu, pa ih vadite na ubrus. Ovi savjeti će vam mnogo olakšati pravljenje omiljenog slanog ili slatkog peciva, piše Stvar ukusa.

Izvor: Glas Srpske

BONUS VIDEO

Slični članci

Horoskopski znakovi uvijek spremni za spontano putovanje

Urednik

Kako da zaštitite orhideje u novembru

Urednik

Koliko kafe pijete dnevno? Medicina kaže da su ovo bezbjedne količine

Urednik

Veoma dobar horoskop imaće 5 znakova: Konačno srećan dan

Urednik

Naučnici otkrili staklene kuglice nastale udarom meteorita prije 11 miliona godina (VIDEO)

Urednik

Zašto sanjamo? Nova globalna baza snova donosi odgovore

Urednik

Ljudi rođeni u ovom horoskopskom znaku uvijek imaju sreće

Urednik

Od davnina ova biljka se koristi kao amajlija

Urednik

Namažite ovo na mjesto gdje ćete prsnuti parfem, mirisaćete satima

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više