>
Magazin

Veliki broj mladih internet pretražuje preko TikToka i Instagrama

Google je objavio podatke, koji su pomalo poražavajući kada je u pitanju gigant u domenu pretraživanja interneta.

Naime, prema analizama, blizu 40 procenata Generacije Z se odlučuje da pretragu na internetu obavlja preko popularnih aplikacija TikTok i Instagram, u poređenju sa pretragom na Google Searchu i mapama.

Kako javlja TechCrunch, izvršni direktor kompanije Google Sundar Pičai je istakao da je svijestan toga da TikTok format menja način na koji mladi pretražuju internet, a dodao je i da Google želi da bude u toku sa svetskim trendovima.

Interna studija i statistika kompanije pokazuje da gotovo 40 procenata mladih ljudi, kada traže mesto gdje planiraju da ručaju ne idu na Google mape ili pretragu, nego idu na TikTok ili Instagram.

Google planira određene promjene, koji bi trebalo da privuku mlađu publiku, a to uključuje mogućnost da korisnik pomera kameru preko nekog područja i da stekne bolji uvid u dostupne objekte na široj sceni.

Ranije su se već pojavljivali izveštaji o tome da TikTok počinje sve više da predstavlja pretnju za Google, posebno kada je u pitanju kompanijin YouTube video servis.

TikTok predstavlja najbrže rastuću aplikaciju u segmentu društvenih mreža, a tokom posljednjih godina je doživjela pravu ekspanziju. Očekuje se da će prihodi od oglašavanja TikToka nadmašiti YouTube do 2024. godine.

 

 

Izvor: Nezavisne

Slični članci

Zubari prepuni, Britanci sami vade zube

Redakcija

Horoskop: Ribe „privatnici“ će dobiti dobar poslovni predlog

Redakcija

Samsung značajno smanjuje proizvodnju telefona?

Redakcija

Znakovi Zodijaka koji duboko vole i veruju u duge veze

Redakcija

Horoskop za narednu sedmicu

Redakcija

Kako lektor kaže: Koliko orasa treba za dobru tortu? Ili oraha?

Redakcija

Sipao gorivo, zapalio cigaretu, ali i svoj automobil

Redakcija

Subota: Baš danas se našao neko da iskritikuje Strelčeve, ali ih to neće doticati

Redakcija

Kratak san ugrožava zdravlje za 15 odsto

Redakcija

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više